Haargroei verwijderen met elektrische epilatie?

Elektrische epilatie wordt gebruikt om haargroei in het gezicht en op het lichaam te verwijderen. We verwijderen niet de haren, maar de haarzakjes. Elektrische epilatie kan worden toegepast op alle huidtypen en alle soorten haren op kleine oppervlakten. Storende haren voelen niet prettig aan en kunnen u onzeker maken, blijf er dus niet mee rondlopen! Er zijn tal van mogelijkheden.

Of bel met: 010-2621363

nederlandse-vereneging-huidtherapeuten
kwaliteitsregister_paramedici
liraclinical
derm

Prijs elektrische epilatie

Elektrische epilatie 15 minuten
€17,50
Elektrische epilatie 30 minuten
€35
Elektrische epilatie 45 minuten
€50

*Als u aanvullend verzekerd bent wordt laserontharing in het gezicht voor vrouwen in de meeste gevallen geheel of gedeeltelijk vergoed. Informeer bij je zorgverzekeraar naar de voorwaarden. Tijdens het eerste gratis consult kunnen wij een inschatting maken van het aantal benodigde behandelingen.

Voor de behandeling

Graag haren op het behandelde gebied 2 dagen voor de behandeling niet verwijderen. De huidtherapeut moet tijdens de behandeling kunnen zien hoe de haardikte en de haarkleur van het behandelde gebied eruit ziet.

De behandeling

De huidtherapeut reinigt uw huid en bespreekt welke plek aangepakt gaat worden. Met een minuscuul naaldje, steken we langs de haar in het haarzakje. Door het geven van een stoomstootje wordt er warmte gegeven waardoor de haar met de wortel wordt vernietigd.

Het gevoel tijdens de behandeling kunt u ervaren als een warmte (hitte) die in de huid ontstaat. Het gevoel is voor verreweg de meeste mensen goed te verdragen. Is de behandeling toch echt te pijnlijk voor u? Dan kunt u vragen om Emla-crème bij de huisarts. Dit is een verdovingscrème die (min. 40 minuten) voor de behandeling dik aangebracht moet worden. Dit zal de behandeling minder gevoelig maken.

Na de behandeling

De huid kan er enkele uren licht rood uitzien, warm aanvoelen en er kunnen korstjes ontstaan. Eventuele rode bultjes trekken na 1-3 dagen weg. Er kan dan gekoeld worden met een koude doek, coldpacks of kalmerende gel. U kunt de huid kalmeren met Aloë Vera-crème en beschermen met zonnebrandcrème.

Aandachtspunten

  • Vermijdt de zon en zonnebank na de behandeling.
  • Vermijd deze dagen ook liever de sauna en hete douches.
  • De huid niet scrubben en peelen
  • Geen maskers en zeep gebruiken
  • Niet aan de huid pulken
  • Niet vergeten in te smeren met een hoge factor zonnebrandcrème
  • Niet zelf epileren, harsen of touwtjesmethode toepassen

Het resultaat

Na iedere behandeling komen er minder haren terug en worden de haren dunner. Het eindresultaat is een gladde huid. De meeste behandelde haren zullen nooit meer terugkomen. Er bestaat een mogelijkheid dat er in de toekomst nieuwe haarzakjes geactiveerd worden. Dit proces kan ontstaan door hormonale invloed, erfelijke gevoeligheid, ouder worden of medicijngebruik. Veel patiënten komen zo nu en dan naar de praktijk voor een onderhoudsbehandeling.

shilpa-huidtherapeut-rotterdam

Plan nu een gratis consult

Ik ben Shilpa Jagga, afgestudeerd HBO Bachelor huidtherapeut. Boek nu een gratis consultatie in bij Derma Healthcare Rotterdam, dan gaan we samen op zoek naar de meest effectieve behandelmethode.

info@dermahealthcare.nl

+316 21 30 53 39

010-2621363