Behandel huidafwijkingen met cryotherapie

Diverse goedaardige huidafwijkingen, zoals wratjes, fibromen, steelwratjes, goedaardige moedervlekken en pigmentvlekken kunnen door middel van cryotherapie. Deze huidafwijkingen kunnen op een precieze en vrijwel pijnloze manier behandeld worden. Cryotherapie werkt door middel van bevriezing met als doel diverse huidaandoeningen te vervlakken en minder zichtbaar te maken.

Of bel met: 010-2621363

nederlandse-vereneging-huidtherapeuten
kwaliteitsregister_paramedici
liraclinical
derm

Prijs cryotherapie

Cryotherapie
vanaf €35

De behandeling

Bevriezing met vloeibare stikstof is één van de oudste behandelmethode in de dermatologie. Ongewenst weefsel wordt vernietigd door de nauwkeurige toepassing van extreme kou. Als gevolg van de bevriezing met vloeibare stikstof vindt er beschadiging aan het bindweefsel plaats. Het afwijkend huiddeel sterft af en wordt vervangen door nieuwe gezonde huid.

De volgende klachten komen voor cryotherapie in aanmerking:

  • Wratten waaronder genitale, ouderdoms- en waterwratten
  • Lentigo solaris, syringomen, keratoacanthoom
  • Keloïd, granuloma, teleangiectaticum
  • Chondrodermatitis nodularis helicis
  • Franuloma annulare of -faciale
  • Prurigo nodularis
  • Lichen planus van de mond en cutane leishmaniasis

 

Na de behandeling

Na de behandeling kan de huid rood zijn en na een aantal dagen ontstaat een korstje op de huid. Dit is doorgaans na 10 tot 14 dagen volledig hersteld. Het is verstandig de wondjes na de ingreep minstens 5 dagen droog te houden voor optimale resultaten. Hoe droger de plekjes blijven hoe mooier ze genezen. Het is belangrijk om de behandelde plek gedurende tenminste 6 weken niet bloot te stellen aan fel zonlicht. We raden het gebruik van zonnebrandcrème aan (SPF30 of hoger). Tot slot adviseren we sauna’s en hete douches e.d. voor minimaal 48 uur te vermijden.

shilpa-huidtherapeut-rotterdam

Plan nu een gratis consult

Ik ben Shilpa Jagga, afgestudeerd HBO Bachelor huidtherapeut. Boek nu een gratis consultatie in bij Derma Healthcare Rotterdam, dan gaan we samen op zoek naar de meest effectieve behandelmethode.

info@dermahealthcare.nl

+316 21 30 53 39

010-2621363